Korak do sjedinjenja s’prirodom…

DSC07704-1200

Ako se ne sećate kada ste zadnji put čuli šapat prirode, možda je sada pravo vreme da joj pružite priliku i oslušnete njene tajne.

Boravak u prirodi smiruje i budi naša čula. 

Deca su srećnija jer sunce, svež vazduh i fizička aktivnost podstiču dobro raspoloženje, a višak kiseonika koji dopire do njihovog mozga utiče na njihovu pažnju i koncentraciju. Ona najprirodnije osluškuju govor prirode i prepuštaju se datom trenutku.

…………………………………………..

Probajmo da s’dolaskom lepog vremena iskoristimo svaku mogućnost da makar deo dana provedemo u prirodi  kako bismo se dopunili vitalnom snagom i darovima koje je priroda spremila za nas .

I zastanimo makar na trenutak, baš tu gde jesmo…

Zatvorimo oči i snažnim udahom ispunimo svaki delić našeg tela novom , svežom energijom I dozvolimo sebi da se osetimo slobodnim I potpuno prisutnim. Oslušnimo svet oko nas I u nama. Osetimo onaj meki dodir koji nas povezuje sa prirodom. . .

Podsetimo se i da je svakoj aktivnosti potrebna i ona druga strana, mir, odmor, svesnost, laganiji dah…

Da smo produktivniji kada znamo kako da iskoristimo pokrenutu energiju.

Da znamo da svaki udah sa izdahom donosi spokoj i da nas naša vatrenost može naučiti i tome da možemo biti kao voda.

I da se podsetimo da u zdravom telu živi zdrav i vedar duh.

I k’o što nekad neko reče…

“Kada odvojimo vreme da se posvetimo sebi , to je čin ljubavi prema nama samima. Tu ljubav onda možemo proširiti na našu porodicu i na svet oko nas. Tada nalazimo balans i unutrašnju harmoniju koja zrači na sve nas. “

Toplinom svoga srca 🙏

Podelite objavu

O autoru

Vladana Conić po formalnom obrazovanju je diplomirani pravnik, ali putem duše odabira da svoj život oplemeni izučavanjem filozofije joge što dovodi do toga da završi školu za instruktora joge. Na osnovu višegodišnjeg iskustva u radu sa decom kroz niz kreativnih radionica i animacija za decu i roditelje, 2018.godine pokreće program za decu, a kasnije i za odrasle, koji se bazira na osnovama discipline joge prošaran različitim stilovima pokreta, tehnika disanja, opuštanja, razvoja i podsticanja kreativnosti što može da služi i deci i odraslima, je svima nama potreban je mir, još malo igre i puuno mašte i slobode izražavanja! Večiti entuzijazam, slobodan duh i vedrina kojima oplemenjuje svoj rad, dovode do izdvajanja čiste esencije onoga što smatra neophodnim za radosnijim i produktivnijim rastom i razvojem uma, duha i tela kako mladjih, tako i starijih jer svako od njih dobija i po nešto za poneti. S’toplinom svoga srca nastavlja svoj razvoj i samospoznaju…

Podelite tekst sa prijateljima

Istražite više

EG1C5878_sm

Letnji kamp

zimski-ski-kamp-header

Zimski kamp

IMG0219_sm

Izleti

Par reči o nama

Dečja akademija sporta „Super junaci“ je sportsko udruženje koje se bavi kreiranjem i realizovanjem sportsko-rekreativnih programa i manifestacija za decu i mlade. Koncept je takav da veliki broj aktivnosti realizujemo u prirodi i na otvorenim sportskim terenima.  Smatramo da bavljenjem sportovima koji su povezani sa prirodnim okruženjem, deca mnogo kvalitetnije razvijaju duh i telo. Takođe,  upoznaju  nove predele, prirodne lepote i stvaraju ljubav prema prirodi i kretanju.

Program sprovodimo kroz organizovanje letnjih zimskih kampovavikend i jednodnevnih izleta  i zabavnih manifestacija.

Kroz  aktivnosti  koje sprovodI stručni tim (uglavnom Profesori fizičkog vaspitanja, ski i snowboard instruktori, instruktori joge, vaspitači…) deca mogu da se bave sledećim sportovima: Planinarenjem, plivanjem, skijanjem, vožnjom rolera kao i kampovanjem i savladavanjem veštine snalaženja u prirodi.