Izlet, Deca i priroda (selo Vrmdža)

Izlet, Deca i priroda

- selo Vrmdža -

25.05. - 26.05.2019.

Kome je namenjen i šta ćemo raditi na kampu

Kamp je namenjen deci uzrasta od 6 do 13 godina.

Na ovom kampu deca će biti u prilici da:

❀ Kroz laganu šetnju prilagođenu svima, upoznaju selo Vrmdža koje se nalazi u podnožju planine Rtanj, upoznaju  sa starijim  meštanima sela koji su usamljeni i kojima će dečija  poseta da obogati dan isto kao što će i njima prijati dobrota i jednostavnost seskog stanovništva. Ićićemo u obilazak starog Latin grada iz 4.veka (jedinstven doživljaj), spuštamo se ka kanjonu Vrmdžanske reke i idemo 2 km makadamskim putem ka neobičnoj vodenici – restoranu kod dede Mija i tu u eko ambijentu pijemo po želji čaj ili jedinstveni sok ili liker od drenjina i trnjina.  

❀ Dalje nastavljamo još 1,5 km do jezera,  usput obilazimo izvore u kamenu i probamo da izdržimo 10 sec. držeći ruke u tom izvoru (pobednik dobija masažu u Ljuljanku). Na jezeru ćemo imati malu pauzu i fotografisanje sa filmskom slikom planinskog ambijenta. 🙂

❀ Prošetaćemo do crkve Sv. Trojice,  jedinstvenog seoskog muzeja, prošetaćemo do veličanstvenog vidikovca i crkvenog izvora sa ledenom i veoma čistom vodom.

❀ Posetićemo i pričaćemo o hrastu zapisu uz mogućnost da svako dete posadi jednu mladicu hrasta i tako obnove prirodu i naprave svoju šumu koja daruje ljubav, energiju, snagu, moć, dugovečnost i zdravlje i vrate joj se kad god požele. 🙂

❀ Deca će biti u prilici da zajedno sa domaćinima ovog eko imanja pođu u berbu bilja potrebnog za pripremu obroka koji će nam spremati neponovljiva jela sa ljubavlju, bez recepta.

❀ Imaćemo sportske aktivnosti na imanju naših domaćina, vežbaćemo jogu i visićemo na drveću vežbajući jogu u ljuljanku koji pruža detetu zabavni aspekt ali i umirujući i terapeutski efekat.

Selo Vrmdža - klikom na sliku posetite internet prezentaciju mesne zajednice Vrmdža

Smeštaj učesnika

Selo Vrmdža postalo je primer ruralnog razvoja i ekonomskog osnaživanja srpskih sela. Nalazi se u opštini Sokobanja, u Zaječarskom okrugu na jugoistoku Srbije, u netaknutoj prirodi i prizorima Rtanjskih vrhova.

Rtanjski centar je mesto kultivisanja ekoloških i samoodrživih ideja, promocija života u prirodi i u skladu sa njom, zdravog života u svakodnevnom životu.

Rtanjski centar nije klasičan ugostiteljski objekat, a ni restoran i sl. već ekološki edukativni centar gde se razmenjuju znanja, iskustva i energije. Ovde svi zajednički učestvujemo u održavanju i aktivnostima.

Kapacitet gostiju:

Smeštaj za goste na  imanju je u tradicionalnoj kući Istočne Srbije, izgradjenoj od kamena, gline i drveta a prilagodjena modernim uslovima.

Kuća od prirodnih materijala je udobna, zdrava- ne toksična, diše, ima sposobnost termoregulacije- zimi greje, leti hladi.

U kući su dve spavaće sobe, kuhinja i kupatilo. Ukupni kapacitet je 8 osoba. Smeštaj je moguć i na strunjačama u Sali za jos 10ak osoba kao i u šatorima na livadi.

Šta smeštaj obuhvata:

❀ Smeštaj na bazi punog pansiona plus užina
❀ Boravišna taksa​

tim koji radi sa decom

Program realizuju instruktori i pedagški radnici: Vladana Conić, Nikola Dojčinović i Miša Ćirić

Vladana

Vladana Conić

Instruktorka joge i animatorka u radu sa decom

Nidza

Nikola Dojčinović

Profesor fizičkog vaspitanja. Planinarski vodič, Instruktor skijanja, plivanja, rolera...

Misha

Miša Ćirić

Instruktor zimskih sportova, rolera i veština u prirodi.

Cena kampa:

5.500,00 rsd

po učesniku

Šta ulazi u cenu?

❀ Gore navedene aktivnosti

❀ Boravak i obroci

❀ Osiguranje

❀ Boravišna taksa

❀ Dodatne aktivnosti (igre na otvorenom)

❀ 24-časovna briga o deci.

Preostalo vreme do kampa

00
Dana
:
00
Sata
:
00
Minuta
:
00
Sekundi

Pošaljite zahtev

U polja ispod unesite podatke o vašem detetu. Sva polja su obavezna iz bezbedonosnih razloga, kako bi smo bili sigurni da su roditelji  uputili zahtev. Po prijemu zahteva stićiće vam email od nas, nakon čega će vas neko iz našeg tima kontaktirati.

Napomena: Prijavljivanje, odnosno rezervacije se vrše do popunjavanja grupa.

Izaberite jednu od opcija iz padajućeg menija